Pages

Tisdagstema - en kär pryl

Tisdagstemat idag var en kär pryl och liksom de flesta övriga fabrikanter har jag haft oerhört svårt att välja. För ett hem består ju inte av annat än kära prylar och för mig har de flesta prylar här hemma en historia och ett minne bakom sig. Jag funderade och funderade och bestämde mig för att ta med kameran och fota de tre favoritprylarna som dök upp först.


Den stora flaskan köptes på loppis i helgen och jag älskar den. 
 Ännu mer sedan jag såg en liknande på House Doctor för en bra bit över tusenlappen...

Flowerbordet är en ny favorit här hemma. Älskar den mjuka formen,.
 
Min käraste pryl är nog kanske ändå vår Lamino. 
Ända sedan jag var sexton har jag drömt om en och 
den här är resultatet av galet hårt arbete för min del, 
en riktig feel-goodmöbel som jag kunde unna mig för snart tre år sedan.

Amazing herbs

Jag älskar färska örter, inte bara för doften och smaken utan för att de är så vackra i köket. Favoriterna just nu är basilika och mynta. Just mynta är så fantastiskt gott att ha i vattenkaraffen tillsammans med citron, lime och en massa is. Det är ju dessutom en viktig ingredinens i mojito, sommarens kanske godaste drink.







My favourite place at home


Sedan vårt soltak stod färdigt för drygt en vecka sedan har jag varit där mest hela tiden. Jag är ingen soldyrkare utan trivs bäst i skuggan och det är så skönt under segelduken. Varken jag eller barnen hade lust att gå in idag!
Fler favoritplatser finns som vanligt att hitta hos Fabriken.



Sail away!

En liten snapshot från vår uteplats som börjar ta form. Det som jag visade litegrann av här, har blivit ett soltak som äntligen är på plats. Det ska målas, men det får vänta ett år så virket hinner torka ordentligt.
Jag är så nöjd, både med skuggan det ger och den enkla konstruktionen. Sedan är jag allmänt svag för segelduk, den här är från IKEA. Bordet är från Jysk och stolarna från IKEA. Pallkragarna som jag vi satte dit i fredags ska målas vita i veckan.




Söndagsbild på ingång - imorgon!

Eftersom min internetuppkoppling inte vill vara med i leken mer dröjer min söndagsbild till imorgon, en bildfil på 3 MB verkar omöjligt att ladda upp just nu.
För att se andra fina söndagsbilder, kika in hos Fabriken.

Tip of the day

Emma har skrivit om lägenheten jag tipsade om för ett tag sedan. Hon har massor av snygga bilder från inredningsreportaget i Elle Interiör.
Rekommenderas!

Magnolia in my dreams

Magnoliaträd i Central Park, New York. Foto: Emma Fahlstedt

Veckans tisdagstema hos Fabriken är favoritväxt och det är till och med min svägerskas svägerska som fått äran att presentera det.

Jag hade först svårt att välja men sedan slog det mig att det ju är hur enkelt som helst. Min absoluta favoritväxt, som mitt hjärta verkligen smälter inför, är magnolian. Under en resa till New York för några år sedan lämnade vi ett snöigt Sverige och kom till ett Manhattan fyllt av ljuvliga magnoliablommor. Sedan dess är jag fast och har högtflygande planer för att plantera ett mindre magnoliaträd på vår baksida.



Love the rust!

Framför vår entré står två rejäla järnkrukor, som min pappa gjort. De har redan börjat rosta snyggt, I like!
I veckan ska de nog få flytta ner på baksidan och en mindre variant stå vid dörren istället.





Happy sunday!

Häromkvällen tände vi fullt med ljus på uteplatsen, grillade ananas och satt i solstolarna, inlindande i filtar. Kan inte bli bättre än så.
Trevlig söndag!