Pages

Outdoor projects


 Jodå, jag lever. Det har bara varit väldigt mycket annat och bloggande ska vara roligt, inte sant?
Idag har vi emellertid varit ute och grejat och byggt. Kan inte visa allt i sin helhet än, för det är inte klart. Lite detaljbilder på uteprojektet kommer här, förhoppningsvis blir både vi och grannarna (!) nöjda när det väl är färdigt!





Style a bottle!


Åh som jag önskar att jag hade tid att styla en snygg bild, redigera den och skriva något inspirerande. Istället har jag sonen hängandes kring benen och en hel hög med jobb att göra. Men! Jag lovade att visa mitt bästa loppisfynd från helgen och här kommer det. Femtio riksdaler för den här fina flaskan eller vasen om man så vill. Jag älskar den och just nu får den stå på pianot, så småningom tänker jag flytta den till betongbordet.


Ha en härlig tisdag!

Fleamarketday

Det finns få saker som ger en sådan euforisk lycka som de där riktiga loppisfynden. Nuförtiden tycker jag att jag sällan gör sådana fynd, därför var dagen idag ren och skär lycka.
Två Iittalalyktor för tio kronor paret. Två Rörstrandmuggar, en tia för båda. Dessutom köpte jag en hel del spetsar samt ett fynd för en femtiolapp som just nu rengörs. Visar det imorgon, jag blev kär på en gång.

Ha en trevlig lördagskväll!

Inspirationstips


I senaste numret av Elle Interiör finns ett inredningsreportage gjort av Lotta Agaton från inredaren Moa Lundbergs lägenhet på Gärdet i Stockholm.
Tyvärr har inte Elle Interiör tagit efter tidningar som Sköna Hem och Residence och man lägger inte ut reportage på nätet så det är tidningsläsning the old way som gäller.
Dock är väl ändå det den ultimata formen av vardagslyx, en tjock inredningstidning och en cappuccino till den.

Easter is about to come

Veckans blommor fick bli gula påskliljor. Äntligen känns det som att våren är på väg och idag inföll också ett annat vårtecken här hemma - tvätten hänger på tork ute i trädgården.

Ha en fin dag!

Time for dinner?

Med en liten son på åtta månader lagas det en hel del barnmat här hemma, jag lagar det mesta själv. För några dagar sedan kokade jag blodpudding i mjölk och den lukten sätter sig i näsan. Idag tänkte jag emellertid göra fruktpuré och lade torkade aprikoser i blöt. Då slog det mig att det ju blev väldigt vackert och jag kunde inte låta bli att ta fram kameran.
Så, vardagsstyling när det är som bäst helt enkelt....! *smile*



Tisdagstema - påskpyssel

Tisdagstemat på Fabriken igår var påskpyssel, något jag sällan hittat inspiration till. I år har jag dock känt mig riktigt kreativ, förutom mina Jesushjärtan har jag gjort påskägg. Inspirerad av bland annat Annaleena och andra bloggare hos Fabriken satte jag igång i måndags.

Jag tog vanliga pappersägg och målade undersidan med svart akrylfärg och rev ur tidningspapper och klistrade fast med tapetklister på locket. Turen var med mig att en annonsbilaga från Fotografiska var med i Dagens Nyheter i veckan, där fanns mycket vackra bilder.
När det torkat lackade jag två omgångar med klarlack ovanpå och knöt vackra snören runt. Trähjärtat är köpt på Överskottsbolaget, jag har borrat ett hål i det bara.

Hos Strandviksvillan hittade jag en länk till bloggaren Hannas Form, där hon gjort ett oerhört ambitiöst collage över handgjorda påskägg i bloggosfären








Äntligen på plats

Så har vi packat upp den, AJ, och jag måste säga att vi blev positivt överraskade. Den var inte alls i så gräsligt skick som jag trott. Lite repor och några bulor har den och så är den lite sned och vind, men det kan jag absolut stå ut med. Tyvärr fick vi för oss att banka ut den och när maken slog till från insidan lossnade färgen i flagor. Så dessvärre måste vi nog lacka om den, men då vill jag nog hitta en liknande färg, tyckte den gråa gjorde sig bra i vårt kök.
Här och här kan man se hur det såg ut med den tidigare lampan.





Söndagsbild

Oblekt lakansväv lindad runt en glasvas. Fylld med kvistar av vide och äpple. Allt med en förhoppning om att snart, så snart som möjligt få in lite vår.

Trevlig söndag!

Handmade for easter

Förra gången vi var i Stockholm gick vi förbi hemslöjdsbutiken vid Östermalmstorg. Där sålde de påskpynt och jag kände att det är synd att jag inte gillar gult och kycklingar, det blir så svårt att hitta snygga påskpynt då. Men, ikväll drog skaparnerven igång igen och jag har gjort eget påskpynt. Enkelt, lagom kitschigt och dessutom med påskens huvudperson på.



Jag skrev ut Jesusbilder på papper avsett för att stryka på tyg, bilderna strök jag sedan fast på hjärtan urklippta i oblekt lakansväv. Jag sydde ihop dem och sydde fast ett snöre att hänga upp dem i. Därefter fyllde jag dem med vadd. Ett hjärtan vändsydde jag, men det tog rätt lång tid och så tyckte jag det blev för gulligt. Sicksacken blev lite ruffigare - mer som jag ville ha det.

Mobile me!

Än så länge är lilla E så liten, bara åtta månader, att han sover i vårt sovrum. Ovanför sängen har jag gjort en mobil på enklast möjliga sätt. Jag tog smyckestråd (1mm tjock) och gjorde ett kryss. I krysset fäste jag mer tråd som hänger i en krok i taket. I änden av varje "kryssdel" sitter en boll som jag gjort av pappersremsor och så kallade brads.



Två av mina favoritbloggar, Annaleena och CaisaK har också gjort egna mobiler till sina små, kika på de här fina bilderna för mer inspiration.


Nio år

 Vi firar nio år tillsammans idag, jag och maken. Idag är vi inte lika unga som på bilden ovan, den är tagen för drygt fem år sedan. Jag har lovat att bjuda på middag och förbereder som bäst.



Walking on towards summertime


Regn. Hela helgen består mestadels av dimma och grått väder. Vi har emellertid haft en härlig helg som avslutades med ett besök i Kungens Kurva. IKEA. Zetas trädgård och Granit.
Jag tar en löptur i regnet, laddar för mitt livs första tjejmil. När jag kommit in och duschat tar jag fram skorna jag köpte i förra sommaren men aldrig kunde använda på grund av foglossning. Nu får det gärna bli sommar tycker jag.

För fler söndagsbilder, besök Fabriken.

Working friday

Fredagen har tillbringats med jobb, tre deadlines har gjort att jag haft fullt upp. Nu är jag dock klar, huset är städat och det är helg!
Eftersom jag jobbar som skribent konsumerar jag mycket skrivblock och pennor. Jag har dessutom en craving på just anteckningsblock, både kul och dyrt. Det här blocket är från Granit och var helt ok i pris, 59 kronor.

Önskar er alla en trevlig fredag.