Pages

Julpyssel
Julpyssel är månadens tema från Fabriken. Vilket drömtema för en sådan som mig, som fullkomligen drömmer om pyssel på nätterna. Här visar jag ett urval att det pyssel jag gjort i år där jag inspirerats av naturen och helst vill ta in så mycket som möjligt från skog och mark inomhus.
Som adventskalendern som jag gjorde av en björkgren, upphängd i skinnband på väggen. Jag slog in paketen i enkelt ritpapper på rulle från IKEA och knöt svartvita bomullsband från Granit runt om.Jag är inte jätteförtjust i julstjärnor och därför gjorde jag bollar av mossa att ha i köksfönstret istället. Knöla ihop tidningspapper till en boll och klä in dem i mossa. Jag lindade silvertråd runtom och stack in små silverkulor i. Enkelt och vackert.Stjärna gjord av grenar jag hittade i skogen utanför vårt hus. Jag satte små spikar i ändarna och knöt ihop stjärnan med bastband. En ljusslinga lindad runt och sedan var det klart. Stjärnan är en meter bred och alldeles lagom kitschig på den (alltför) tomma väggen i vårt kök.


En enkel miniamaryllis som vi gav bort till våra vänner när vi åt middag. Jag lindade oblekt linnetyg runtom krukan, knöt runt med band från IKEA. För extra piff så gjorde jag ett hjärta av tjock smyckestråd och lindade lingonris runt. Allt materialet hade jag hemma och det var lätt som en plätt att fixa till den från början rätt trista amaryllisen.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Duktig du är Emma. Snyggt oxå.
/svärmor

idémakeriet sa...

Vilken härlig adventskalender har du gjord, jag älskar den, så, enkel men oj så fint.
ha det gott.
Kram Gerda

Emma Fahlstedt sa...

Tack så mycket!

Miriam - The Workshop sa...

Men åh så fint! Alltihopa...men (jag med!) älskar verkligen adventskalendern!

Iris sa...

Jättefina julpyssel. Gillar speciellt dina "mossbollar" :)

kram /iris

Creative Living + Wabi Sabi Style sa...

Inspirerande julpyssel! Snygg och smart adventskalender. God Jul önskar Lisbeth
http://wabisabi-style.blogspot.com/

Skicka en kommentar