Pages

Betonglängtan


Jag längtar till våren och känner hur kreativiteten bubblar i mig, för till våren då ska här gjutas betong!
Förra året var jag gravid och kunde knappt gå, än mindre gjuta. Så nu känns det som om jag har en hel hög projekt till godo och jag är sugen att prova att gjuta på nya sätt, inspirerad av Tove Admans härliga grejer.

Krukan vi har på pianot är gjuten i en plastskål från loppis. Det är för övrigt mitt bästa gjutartips, att finkamma loppisar och köpa på sig grejer även om man just då inte riktigt vet hur de kan användas.
Jag har tidigare visat mina betongbokstäver, betongbord och en liten glimt av vår ena betongbänk.

Bringing some spring inside




I väntan på våren tar jag in den genom att placera några äppelkvistar i min nyinköpta ekollonvas från Svenskt Tenn. Jag har länge velat ha en och i lördags köpte jag en. Den lilla bolliga vasen är också inköpt i helgen, från Asplund.

Tisdagstema - blogghörna


Temat för gårdagen var blogghörna och jag fick klura rätt mycket på vilken som egentligen är min blogghörna. Jag flyttar med mig min vita Mac lite överallt i huset, just nu står jag exempelvis vid köksbänken under fönstret och bloggar.
Men jag kom fram till att jag nog känner mig som mest avkopplad när jag sitter inne i det rum vi kallar biblioteket. Uppkrupen i soffan eller i laminon, med en kopp kaffe. Där bloggar, och mår, jag bäst.




Trädgårdsdrömmar


 Just nu yr snön ner härutanför och jag sitter inne och skriver artiklar om trädgårdstrender. Det händer mycket nu och det är mycket som ska hinnas med de få timmarna sonen sover. Det är dock väldigt inspirerande att skriva om trädgård och leta trädgårdsinspiration - det ger hopp om sommaren om inte annat.


Klicka på bilderna för att komma till källorna

Hej AJ och välkommen hit

 Bild: Lauritz.com

I förra veckan budade jag hem en länge efterlängtad skönhet från Lauritz.com, min favoritsajt alla kategorier.
Just nu är den på väg hem hit och kommer att hänga över vårat matbord i köket. Den är sliten, med skavanker och budfirmans ord kanske beskriver det hela bättre - "fy f*n vad den ser ut". Med tanke på att det var exakt deras reaktioner på våra sjuanstolar som vi köpt från samma ställe kan jag inte tycka att det verkar mer än lovande. Det mesta går att fixa till och är den för sliten, ja då fixar vi till det också.

Söndagsbild

Söndagsbilden tas mitt under pågående projekt, något som är närmare regel än undantag här hemma. Vad det blir visar jag då det är klart.
Fler söndagsbilder finns som vanligt hos Fabriken.

Hoppas ni alla har en bra söndag.

Give a little gift



Paket till min bror som fyllt år. Jag slog in det i en tapetrest som ursprungligen var vår sovrumstapet när vi pluggade. Wellpapp och lite hampasnöre, en etikett och en kotte och så var det färdigt. Etiketten har jag stämplat med bokstavsstämplar från Granit, denna underbara butik.

Anemoner i morgonljus



Jag övergav min vana att enbart köpa tulpaner på fredagarna och köpte även tre mörklila anemoner. Nu pryder de sin plats på köksbordet och gjorde det lite lättare att stiga upp imorse då sonen bestämde sig för att det var morgon klockan 05.20...
Flaskorna är olivoljeflaskor från ICA som jag diskat ur, kristallvasen är från House Doctor och ljuskopparna från IKEA.

Önskar alla en härlig lördag!

Färgglad matlagning





Vackra rotsaker, både nyttig, billig och vacker mat. Att skära upp, krydda med dragon, rosmarin och basilika och stänka över olivolja. In i ugnen i 35 minuter, på med fetaost, 10 minuter till. Färdigt.


Tisdagstema - konst

Tisdagstemat hos Fabriken är konst och vad som är konst. I likhet med Caisa har vi ingen särdeles dyr konst hemma, men allt har en historia.
Som den röda tavlan ovan, den och en liknande målade dottern strax före sin tvåårsdag.

Affisch från MoMA i New York


Helene Billgren för IKEA


Vår tavelvägg med tavlor som alla betyder något speciellt för oss.

Fler bidrag hittar du hos Fabriken.

Som man bäddar får man ligga



Jag tänkte visa en bild på vår bäddning och en sneakpeak från vårt sovrum, det blir bara såhär nu eftersom det (tyvärr) var för rörigt för att visa upp resten.
Sänggaveln har vi gjort själva av en plywoodskiva, en skumgummimadrass och oblekt linne från IKEA. Även sängkappan har jag sytt av samma linne, liksom de stora kuddarna.
Lakanden är från H&M Home som enligt mig är helt outstanding på lakan. Överkast är från Åhléns, pläden är från makens föräldrahem och fårskinnet är sonens som vi "lånar" tills han får ett eget rum.

Sängborden är omgjorda IKEA-bord, mer om dem en annan gång.


Söndagsbild

Långsam söndag med kaffe och snoddas. Det kan behövas efter en kväll och natt med magsjuk bebis.
Hoppas ni alla har en avkopplande och härlig dag.
Fler bilder hittar ni hos Fabriken.
-------
Lazy sunday with coffee and a small cake. It is most welcome after a night with a sick babyboy. I hope you all have a lovely day.

Betongbord




Bjuder på lite bilder från vårt betongbord i vardagsrummet.
Skivan har vi gjutit själva och sedan har jag behandlat den med båtlack så att den blivit alldeles mörk. Underredet har min pappa gjort av järn.

På bordet står blockljus från IKEA, doftpinnar från The Body Shop samt en liten vas som är köpt i närheten av Hackeschehofe i Berlin. Det är för övrigt ett ställe man bara måste besöka när man är i Berlin, så mysigt med roliga butiker och arkitektur.

Hjälp Japan



Med anledning av jordbävningen i Japan säljs det grafiska tryck på bland annat Etsy där pengarna går till Röda Korset.
Igår klickade vi hem den här, efter att ha hittat den hos Emma.


Grupperat

Jag gillar att gruppera saker, som ljuslyktor, burkar och sådant. Effekten blir en helt annan än om de står utspridda.
Här står en del av våra Iittala-lyktor på ett fat som jag köpt i Arnhem, Holland.